Renoválás

Miért fontos a tisztasági festés?

Miért fontos a tisztasági festés?

Mit értünk tisztasági festés alatt?

A tisztasági festés egy olyan szolgáltatás, ami során a jó állapotú, minőségű falakra egy új festékréteget viszünk fel. Miért fontos ez számunkra? Három-öt évente érdemes minden falat újra festeni annak érdekében, hogy megszabaduljunk az évek során keletkező szépséghibáktól. Kisgyermekes családok esetén könnyen keletkezhetnek nemvárt foltok a falon, de már egy régóta fent lévő kép is nyomot hagy maga után. Tisztasági festéssel visszaadjuk a falaknak az eredeti ragyogásukat, újra élénk színűek lesznek, ami megújult külsőt biztosít szobáinknak. Ha rendelkezünk lakással, amit szeretnénk bérbeadni, akkor a lakók beköltözése előtt, illetve kiköltözésük után is érdemes egy festést elvégezni.

Kérje tisztasági festés Budapest szolgáltatásunkat!

Amennyiben fűrészporos tapétával vannak bevonva a falak, akkor is kivitelezhető a tisztasági festés, ugyanis ezek számos újrafestést kibírnak. Vizsgáljuk meg, hogy az illesztések nincsenek-e felnyílva, mert ha igen, akkor először vissza kell őket ragasztani, csak utána jöhet a festékréteg. Fűrészporos tapétára történő festés esetén kezdetben csak egy kis felületre vigyük fel a festéket, hogy lássuk, hogyan reagál a nedvességre. Előfordulhat, hogy felhólyagosodik, így mindenképp próbafestéssel kezdjünk! Sok esetben ezek a hólyagok a száradási idő letelte után visszahúzódnak, viszont ellenkező esetben ragasztani szükséges. Ha sok helyen elengedi a ragasztó, akkor talán érdemesebb az egész tapétát lekaparni.

Tisztasági festés előtt mindig végezzünk ellenőrzést!

A tisztasági festés nem egy komplikált folyamat, mindössze egy réteg festék kerül fel a falra a meglévőre a szín megújítása érdekében. Ha a falak megfelelő állapotban vannak, akkor pár napnál nem igényel több időt a ház újrafestése. A fehér mellett bármilyen egyéb színnel is elvégezhető a folyamat. Gyors és költséghatékony megoldás falaink felfrissítésére. Viszont, ha falainkon több hibát is talál a szobafestő, akkor az ár könnyedén megugorhat.

A következő hibák befolyásolhatják a tisztasági festés Budapest árát:
  • Apró (tűhegynyi vagy nagyobb) lyukak
  • Repedés
  • Laza réteg
  • Repedés
  • Beázásra utaló hibák, penészfoltok
  • Rossz nedvszívóképesség
  • Helytelenül felvitt vakolat
  • Egyenetlen falfelület

Amennyiben a szobafestőnek a fenti hibákat javítania kell, akkor már nem beszélhetünk tisztasági festésről, sőt az ár is növekszik. Amennyiben a munka során a bútorokat is át kell mozgatnia a szakembernek, akkor szintén felárra számíthatunk.

Bármilyen szolgáltatásra is legyen szüksége, először mindig vegye fel a kapcsolatot velünk, ugyanis ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk. Egy ilyen ellenőrzés során szakemberünk ellátogat Önhöz és megvizsgál minden festeni kívánt falat, majd ezután árajánlatot ad.

Tisztasági festéshez Budapest és környékén keressen bennünket bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük