Kikapcsolódás

A lakóautós utazással kapcsolatos gyakori kérdések

A lakóautós utazással kapcsolatos gyakori kérdések

A lakóautó bérlés, vagy lakóbusz bérlés csodálatos módja annak, hogy közelebb kerüljünk a természethez, vagy számunkra új városokba látogathassunk el.
Egy lakóautó vagy egy lakóbusz a határtalan szabadság érzését kölcsönzi. Persze, azért a lakóautós kikapcsolódás alatt is érdemes odafigyelnünk néhány egyszerű szabály és tipp betartására. Összegyűjtöttük ezeket.
A folytatásban egyben megválaszoljuk a lakóautós utazással kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket is.  

  • Hol parkolhatok?

Vajon bárhol leparkolhatjuk a lakóautót? Rendszerint igen. Parkolhatunk közvetlenül az út mellett, ha azzal nem sértjük meg a közlekedési szabályokat, és nem akadályozzuk/veszélyeztetjük mások haladását.
Ha a parkolóhelyet vagy pihenőhelyet csupán egyszerű parkolótábla jelzi, akkor ott lakóautóval általában 24 órát állhatunk összesen.

Amennyiben az éjszakát nem egy kempingben szeretnénk tölteni, akkor esetleg a nagy parkolóhelyekkel rendelkező bevásárlóközpontok felé vehetjük az irányt. Az ilyen területeken mindig vegyük alaposan szemügyre a kihelyezett jelzőtáblák tartalmát.

  • Hogyan és hol ürítsem ki és töltsem újra a jármű tartályait?

Egy lakóautóban a koszosvíz-tartály és a tisztavíz-tartály kapacitása korlátozott. Ezért érdemes következetesnek lennünk a víz felhasználását illetően.
A fogyasztás alatt (mosogatás, mosdás, zuhanyzás) keletkező szennyvíz leeresztését az erre a célra szolgáló leürítő helyeken kell elvégezni. Ezek a helyek a kempingben, és némely pihenőhelyen is megtalálhatóak. Itt a frissvíz-tartályunkat is feltölthetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük