Energiahatékonyság

Piacképes, pénztárcabarát és környezetkímélő – ez a szórt purhab szigetelés!

Piacképes, pénztárcabarát és környezetkímélő – ez a szórt purhab szigetelés!

A párakicsapódás elleni védelem kérdése összetettebb, mint a vízszigetelésé vagy a hőszigetelésé. A szórt purhab szigetelés azonban erre is megoldást kínál! Csupán egy vékony réteg szórt vagy fújt, nyitott cellás vagy zártcellás purhab még a fémfelületeken is megszünteti a felületi hőkülönbséget. Ezáltal semmiképpen sem jöhet létre párakicsapódás.

A zárt cellás PUR-hab vízszigetelő hatásának is van egy minimális megkövetelt vastagsága. Ennél az a legfontosabb, hogy a tetőszerkezet (héjazat, gerendák, szelemenek) minden része teljesen össze legyen zárva. Amennyiben ezek a zárások nincsenek meg, akkor a tetőzet megfelelő szórt purhab vízszigetelése nem garantálható. El kell érnünk ugyanis, az épület állagmegóvása érdekében, hogy a víz kívülről ne juthasson be a szerkezetbe sehol sem. Egyedi cellaszerkezete miatt leghatékonyabban a zártcellás purhab vízzáró, a nyitott cellás nem.

A szigetelőanyagot Airless rendszerű speciális szórógéppel terítik a szigetelendő felületre. A szórópisztolyból a folyékony halmazállapotú, kevert purhab alapanyag 100-120 bar nyomással kerül a felületre, ahol rövid reakcióidőn belül kihabosodik. Rétegenként 10-15 mm vastag hab szórható ki, a szükséges hőtechnikai méretezéssel megállapított rétegvastagság azonban több réteg felszórásával érhető el.

Kérjen árajánlatot szórt purhab szigetelés témában a Purhab Center Kft.-től még ma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük